Kayseri Mantisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri MantisiMalzemeler: 6 kişilik Hamuru için: * 3 su bardağı un * 1 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 kahve fincanı su İçine: * 200 gr kıyma * 1 adet kuru soğan * tuz, karabiber Üzerine: * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1 çorba kaşığı salça * kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik) * 8 su bardağı su (haşlamak için) * 5 diş sarımsak * yarım kilo yoğurt Yapılışı: 1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım )2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım![]() 3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim![]() 4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1 5-2 cm kareler keselim kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım![]() 5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın ( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır ) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın![]() 6 Suyu tencereye alıp kaynatın![]() 7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin![]() 8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın![]() 9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Kayseri Mantisi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri MantisiMalzemeler: 6 kişilik Hamuru için: * 3 su bardağı un * 1 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 kahve fincanı su İçine: * 200 gr kıyma * 1 adet kuru soğan * tuz, karabiber Üzerine: * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1 çorba kaşığı salça * kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik) * 8 su bardağı su (haşlamak için) * 5 diş sarımsak * yarım kilo yoğurt Yapılışı: 1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım )2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım![]() 3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim![]() 4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1 5-2 cm kareler keselim kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım![]() 5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın ( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır ) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın![]() 6 Suyu tencereye alıp kaynatın![]() 7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin![]() 8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın![]() 9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Kayseri Mantisi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri MantisiMalzemeler: 6 kişilik Hamuru için: * 3 su bardağı un * 1 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 kahve fincanı su İçine: * 200 gr kıyma * 1 adet kuru soğan * tuz, karabiber Üzerine: * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1 çorba kaşığı salça * kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik) * 8 su bardağı su (haşlamak için) * 5 diş sarımsak * yarım kilo yoğurt Yapılışı: 1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım )2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım![]() 3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim![]() 4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1 5-2 cm kareler keselim kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım![]() 5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın ( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır ) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın![]() 6 Suyu tencereye alıp kaynatın![]() 7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin![]() 8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın![]() 9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|