![]() |
Enginarlı Patates Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Patates Tarifi[/b] Malzemeler ? 1 kg Enginar konserve yada taze enginar ? 2 adet patates ? 2 çorba kaşığı sıvıyağ ? ½ su bardağı süt kreması ? 1 yumurta ? Tuz ve karabiber Tarif Enginar konservesinin suyunu süzüp, enginarları dörde bölün ![]() Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin ![]() Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|