![]() |
Lorlu Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lorlu LokmaMalzemeler: Hamur: 125 g tatlı lor, 125 g margarin, yarım çay kaşığı tuz, 1,5-2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı haşhaş, 1 tatlı kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı anason Yoğurtlu sos: 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küçük boy kereviz, 1 havuç, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 adet kırmızı biber Pişirme Süresi: 25 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Loru çatal yardımı ile iyice ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|