Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi[/b] Malzemeler • 4 adet enginar (ayıklanmış) • 1 adet kuru soğan • 1 adet limon • 4 yemek kaşığı zeytinyağı • 200 gr taze iç bakla • 1/4 demet dereotu • 2 tatlı kaşığı toz şeker • Tuz Tarif Limonun suyunu sıkın Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun Soğanı soyup dörde bölün Dereotunu ince ince kıyın![]() Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın![]() Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin Dereotu ile süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|