Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, hindi, tarifi, üzümlü

Üzümlü Hindi Göğsü Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Hindi Göğsü Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg Hindi göğüs eti
• 200 gr minik soğan
• ½ tatlı kaşığı toz şeker
• 2?3 yemek kaşığı balsamik sirke
• 250 ml portakal suyu
• 250 ml tavuk suyu 4 sap fesleğen
• 2 adet defne yaprağı
• 500 gr karışık üzüm
• ½ yemek kaşığı nişasta
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz, karabiber







Tarif
Tuzlayıp karabiber döktüğünüz eti kızgın yağda kızartınSoğanları soyun, pembeleştirin, şeker serpip 2 yemek kaşığı sirke ve 100 ml portakal suyunda bir taşım kaynatın Kalan portakal suyunu, tavuk suyu, fesleğen ve defne yaprağı ile birlikte ilave edin Ağzı kapalı olarak 175 derecede 40-45 dakika pişirin Eti 20 dakika sonra çevirin
Üzümleri yıkayın, tanelerini koparıp çekirdeklerini ayıklayın Eti alüminyum folyoya sarıp dinlendirin Sos ve nişastayı kaynatın, üzümleri koyup ısıtın Tuz, karabiber ve sirke ile tatlandırıp etle birlikte servis yapınBalsamik sirkenin yerini alacak en iyi malzeme nar ekşisidir Her ikisini de bulamadığınız takdirde elma sirkesi kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.