Frambuazlı Rulo |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı RuloMalzemeler: Hamur için: 5 adet yumurta sarısı 5 adet yumurta beyazı 150 gr şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı sıcak su 75 gr un 75 gr buğday nişastası 1 çay kaşığı kabartma tozu İçine: 300 gr dondurulmuş frambuaz 500 ml krema 80 gr toz şeker 1 paket vanilya Üzerine pudra şekeri Pişirme Süresi: 30 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: Yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve sıcak suyu mikserde veya mutfak robotunda krema haline gelinceye kadar karıştırın Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın Kabartma tozu ve nişasta ile birlikte, elenmiş unu ve kar haline gelmiş yumurta beyazlarını, ilk yaptığınız kremaya yedirin Hamuru, altına yağlı kağıt konulmuş bir fırın tepsisine yayın ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin Pişmiş hamuru kağıtla birlikte üzerine şeker serpilmiş mutfak bezinin üzerine çıkarın Kağıdı altından çekin Kağıt yapışıyorsa, altını suyla nemlendirp öyle çekin Hamuru mutfak bezi ile rulo haline getirin ve bezin içinde 10 -15 dakika soğumaya bırakın Soğuduktan sonra tekrar açın Ayrı bir yerde frambuazı çatalla ezin Kremayı şeker ve vanilya ile çırpıp, frambuaza ekleyin Bu karışımı da hamurun üzerine yayın Rulo biçiminde sarıp, üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın |
|