Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
makarna, soslu, yoğurtlu

Yoğurtlu Soslu Makarna

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Soslu Makarna




* İçindekiler:
makarnayoğutkıymasoğandomatesbiber
yağ
ketçapsarımsak
tereyağsalça

Hazırlanışı:
makarnayı da yapamıyorsan ne diyeyim sana!
--
Yoğun istek üzerine kendi makarna yapışımı anlatacağım Makarnayı yiyebileceğimiz kadarının ne kadar olduğuna karar verdikten sonra, bir de bunu bir kaç kez karıştırırken dışına makarnaların ipsiz bungee jumping yapamayacağı büyüklükte bir kazan seçeriz Şimdi makarnayı tencereye koymadan önce bu makarnayının suyunu (asıl vitamini orda) dökmeden ne kadar suyla pişirebilirim diye düşünürsünüz Onunda alman ve ingiliz bilim insanlarının ülkemize gelerek yaptıkları ölçümler sonucu tencerenin dibinden 5 parmak yukarısı yarım paket için yeterli görülmüştür Gelelim pişirilme safhasına Suyu koyduk ve ocağı da yüksek ateşte yaktık Şimdi bekliyoruz ki kaynasın Bekledik Biraz daha bekledik İşte 10 dk sonra NŞA da suyumuz 100o C de kaynamaya başladı İşte o an saldırımızı gerçekleştirip içine tuzu atıyoruz Böylece o kaynayan su bir anda kaynama noktası yükseldiğinden fokurdamaz oluyor Makarnanın sıcak suyla buluşma anında heyecanlanmadan makarnayı tencereye boşaltıyoruz Tabi üzülüyoruz su sıcak bu makarnacıklar haşlandılar diye ama gözümüz açlıktan dönmüş bir kere Neyse makarnalar arasındaki birlik beraberliği kırmak için arada karıştırarak ayırın ama çorba gibi değil daha stratejik hamleler ile yapın Bu arada aralarından bazıları size kendilerini adayacaklar ki pişip pişmediği anlaşılsın Piştiğini hissettiğinizde bir bakın bakalım tencerenin dibinde su kalmış mı diye? Kalmamışsa "elin adamı ölçmüş abicim", su kalmışsa da "Bizim bilim insanlarımız ölçseydi tam bulurdu" deyin Neyse bu söylenmeyi yaparken kalan suyu süzün ama iyi süzün lezzeti orda çıkacak Süzgeç ile süzdüğünüzden tencere boşta kalacak, hemen ısısını kaybetmeden içine istedğiniz kadar tereyağ koyun sonra tencerenin altını hafif yakıp karıştıraraktan iyice makarnanın yağlanmasını sağlayın

Şimdi bu makarna için o güzelim sosu hazırlamaya geldi Biberlerleri, sarımsağı ve soğanı ince ince kıyın Yağı avaya atın ve kızdırın Kızdı mı önce soğanları sonra biberi sonra da kıyılmış sarımsağı bi güzel kızartın Ardından kıymayı da ekleyip iyice kavurun İsterseniz salça (biber) katabilirsiniz Ambiyans reklenir hem Kıyılmış domatesleri ekleyin, niye en son domates attık domatesin direnci en az da ondan Gönlünüze göre tuz atın Bir bardak su ekleyin ki kavrulup ketçapla idaret etmeyesiniz iyice pişirin

Üzerine de yoğurdu şekildeki gibi döküp ketçabı da şekildeki gibi halka yaparsanız sizin için enfes bir makarna olur

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.