Sarmısak Soslu Pirzola |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısak Soslu PirzolaMalzemeler: 6 kalem kuzu pirzolası Kızartmak için sıvı yağ İri çekilmiş karabiber Tuz 6 iri mantar (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı beyaz şarap 2 tatlı kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı et suyu 1 yumurta Pişirme Süresi: 45 Dakika 2 Kişilik Hazırlanışı: Pirzolaların her iki tarafını da 3-4 dakika kadar sıvı yağda kızartın Üstüne Karabiber ve tuz serpip, sıcak tutun Daha sonra yağda mantarları kavurun Sarımsakları soyup, şarap ve limon suyuyla birlikte et suyunda 15 dakika pişirin Yumurtayı ufak bir kapta çırpınSarımsağı et suyundan çıkarıp ezin Yekrar et suyunu ekleyin Sonra çok küçük ateşe çırpılmış yumurtayı oturtup, sürekli çırparak et suyunu yedirin Elde edilen krema kıvamındaki sosa tuz, biber ekleyip, sıcak tuttuğunuz pirzola ile servis yapın |
|