Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, olsun, razı

Allah Onlardan Razı Olsun

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah Onlardan Razı Olsun

Conkbayırı ve Seddülbahir Muharebelerinde takdire şayan büyük kahramanlıklar göstererek düşman tarafından atılan bombaları patlamadan düşmana atmak suretiyle cesaret ve şecaat Barikaları yaratmış ve nihayet böyle bir bombayı alarak düşmana havale edeceği sırada her nasılsa birdenbire infilak eden bombadan sağ el bileğini kaybetmiştir

Hastanedeki yatak ızdırabından tabur komutanına gönderdiği mektupta:
Muhterem komutanım:

Sağ kolumu kaybettim, zararı yok sol kolum varOnunla iş görebilirim Beni üzen şey; yaramın kapanmasından dolayı kıtama katılamamam… Ve düşmanla çarpışamamak… Hastaneden kurtularak halen harbe iştirak edemediğim için, beni mahsur görünüz Affedesiniz muhterem komutanım

IKolordu, I Tümen 7 Alay 3 Tabur I Bölük Çavuşu Çivril kazasının Madenler Köyünden Kadir oğlu Mehmet

18 Mart günlerinde bayramlar yapılır Bu bayramlarda gazilerin bir kısmı sağdı… Türkiye’nin değişik yerlerinden gelirler, bayrama katılırlardı Törenlerde kuru sıkı tüfek atarlardı Onları büyük bir zevkle seyrederdik Bu törenlerde hiç alışık olmadığımız bir insan görürdük İki bacağı yok, altına bir kamyon lastiği parçası bağlamış, iki yanında kamyon lastiği parçası… Diğerlerinin yanı başında sürünerek giderdi… Biz onun başına toplanır sorardık

Bize şöyle kafasını kaldırır tebessüm ederdi
Evladım ben o bacaklarımı Çanakkale toprakları üzerinde düşmanla boğuşurken bıraktım İyi ki kaybetmişim, onların olmadığından dolayı son derece mecburum
BEN YERDE SÜRÜNEYİM AMA BENİM MİLLETİMİN ŞEREFİ YÜKSEK DURSUN DERDİ
Sürünmeye razıydı ama milletini sürünmesine asla rıza göstermemişti Celal ismindeki bu kahraman dede hepimizin dedesiydi Dedemizdi
Biz onların kolu yüreği olabildik mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com