![]() |
Gizemli Bulutlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gizemli BulutlarBayram Namazında Askerimizi Örten Bulutlar İlahi yardım müslüman askerlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır ![]() ![]() Çanakkale savaşının en çok konuşulan ve Allah’ın (cc) bizlere yardımını açıkça ortaya koyan önemli bir olay da bulutların namaz kılan askerlerimizi örtmesidir ![]() ![]() ![]() “Gelibolu’da oturmakta idim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hafız, askerin bir talebi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paşanın yanından ayrılmıştım ki, zamanın ulularından gözü gönlü Hak adına bağlanmış arif, zarif bir zat çıktı karşıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana dedi ki: “Sakın ola ki erata bir şey söyleme, gün ola, hayır ola! Allah ne derse o, olur!” 12 Ağustos 1915 Perşembe günü Ramazan Bayramı’nın sabahı erken kalktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zığındere’nin susuz yatağında, bir alçalıp bir yükselen ‘’La ilahe İllallah” sesleri, insanın kalbini kah varlığın sonsuz ufuklarında koşturuyor, kah yokluğun takat getirilmez güzelliğinde dinlendiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki günlerde öğrendik ki, İngiliz sömürgesinin Müslüman askerleri; Müslüman Türk askeri karşısında savaştıklarını duyunca isyan etmişler ve derhal geriye alınıp, cepheden uzaklaştırılmışlardı ![]() 12 Ağustos 1915 tarihinden sonra, Seddülbahir cephesinde durum oldukça sakinleşirken, Anafartalar cephesinde ise; kan gövdeyi götürmekteydi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gizemli Bulutlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gizemli BulutlarZığındere’nin susuz yatağında, bir alçalıp bir yükselen ‘’La ilahe İllallah” sesleri, insanın kalbini kah varlığın sonsuz ufuklarında koşturuyor, kah yokluğun takat getirilmez güzelliğinde dinlendiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki günlerde öğrendik ki, İngiliz sömürgesinin Müslüman askerleri; Müslüman Türk askeri karşısında savaştıklarını duyunca isyan etmişler ve derhal geriye alınıp, cepheden uzaklaştırılmışlardı ![]() 12 Ağustos 1915 tarihinden sonra, Seddülbahir cephesinde durum oldukça sakinleşirken, Anafartalar cephesinde ise; kan gövdeyi götürmekteydi ![]() ![]() ![]() ALLAH razı olsun çok duygu yüklü emeğinize sağlıkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gizemli Bulutlar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gizemli BulutlarBayram namazında askerimizi örten bulutlar İlahi yardım müslüman askerlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Gelibolu’da oturmakta idim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hafız, askerin bir talebi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paşanın yanından ayrılmıştım ki, zamanın ulularından gözü gönlü Hak adına bağlanmış arif, zarif bir zat çıktı karşıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana dedi ki: “Sakın ola ki erata bir şey söyleme, gün ola, hayır ola! Allah ne derse o, olur!” 12 Ağustos 1915 Perşembe günü Ramazan Bayramı’nın sabahı erken kalktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zığındere’nin susuz yatağında, bir alçalıp bir yükselen ‘’La ilahe İllallah” sesleri, insanın kalbini kah varlığın sonsuz ufuklarında koşturuyor, kah yokluğun takat getirilmez güzelliğinde dinlendiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki günlerde öğrendik ki, İngiliz sömürgesinin Müslüman askerleri; Müslüman Türk askeri karşısında savaştıklarını duyunca isyan etmişler ve derhal geriye alınıp, cepheden uzaklaştırılmışlardı ![]() 12 Ağustos 1915 tarihinden sonra, Seddülbahir cephesinde durum oldukça sakinleşirken, Anafartalar cephesinde ise; kan gövdeyi götürmekteydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kore’de de bulutlar askerlerimizi örtmüştü Kore Savaşı’nın efsane isimlerinden Albay Celal Dora, 1951’de yaşanan bayram namazı hadisesini şöyle anlatıyor: “6 Temmuz 1951 günü ![]() ![]() ![]() Beş bin kişi namazda iken maazallah düşmanın bir uçak filosunun, taarruzuna uğradığımız takdirde ne büyük bir felâkete uğrayacağımızı gözümün önüne getiriyor ve bir türlü gönlüm razı olmuyordu ![]() ![]() O sabah, hava çok açık ve berraktı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hikmeti ilâhi bu sis tabakası yalnız kavaklık bölgenin dışında inhisar etmiş ve bu bölgenin dışında kalan sahada sisten hiçbir emâre görülmemişti ![]() ![]() (Bkz: Celal Dora, Kore Savaşı’nda Türkler, 1950-1951, İstanbul, 1963) Düşmanın meşhur Golyat adlı zırhlısının batırılması olayında da ortalığı bir anda kaplayan sis Osmanlı askerlerinin çok işine yaramıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece bulut olayları değildi meydana gelenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak ![]() bu ve bunun gibi birçok doğaüstü olay,,yabancı ülke istihbarat arşivlerinde saklıdır,,ben bu gerçekleri ne zaman okusam kalbimde ve gözlerimde bi hüzün başlar ![]() ![]() inanıyorumki Allah bize bu mucizelerini herzaman gösterecektir yeterki biz özümüzü ve inancımızı hiç kaybetmeyelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|