![]() |
Muhammet ( A.S) Vahy Gelişi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammet ( A.S) Vahy GelişiMuhammed (A ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz, altı ay bu hal üzere kaldı ![]() Yüce Allah, bu altı Ay içerisinde Peygamberine, Uykuda, sonrada uyanık Vahiy etti ![]() Peygamberimiz, her yıl, Ramazan ayında Hira dağında bir ay itikafa girer,Kureyşilerin yapageldikleri gibi, yanına gelen yoksullara yemek de yedirirdi ![]() ![]() Peygamberimiz (A ![]() ![]() Peygamberimiz; Ramazan ayının on beşinci cumartesi ve on altıncı pazar gecelerinde, Hira mağarasında uyuduğu bir sırada,Rüyasında, Vahy meleği Cebrail (A ![]() ![]() Peygamberimiz``Neyi okuyayım?`` diye sordu ![]() Cebrail,Peygamberimizi,nefesi kesilinceye kadar,sıktı Peygamberimiz,kendisini ölecek sandı ![]() Bundan sonra,Cebrail (A ![]() ![]() Peygamberimiz ``Neyi okuyayım?`` diye sordu ![]() Cebrail Aleyhisselam,Peygamberimizi,tekrar,nefesi kesilinceye kadar sıktı ![]() Peygamberimiz, kendini ölecek sandı ![]() Sonra, Cebrail Aleyhisselamın sıkmasından kurtulmak icin``Neyi okuyayım?`` diye sorduğu zaman, Cebrail Aleyhisselam, Alak suresinin başındaki beş ayeti okudu ![]() Peygamberimiz de, onları, okudu ![]() Cebrail Aleyhisselam, ayrılıp gittiği ve Peygamberimiz,uykudan uyandığı zaman, o ayetler,, sanki,bir kitap olarak Peygamberimizin kalbine yazılmış gibi idi ![]() Peygamberimiz, mağaradan ayrılıp Hidra dağının ortasına geldiği zaman,gökten,bir ses isitti ki: ``Ya Muhammed! Sen, Allahin Resulusun! Ben,Cebrailim !`` diyordu ![]() Peygamberimiz,basini kaldirip bakinca, Cebrail Aleyhisselam`i ayaklarini,gögün ufukuna basmis bir insan suretinde gördü! ![]() ``Ya Muhammed! Sen, Allahin Rasulüsün!Ben, Cebrailim! Diyordu ![]() Peygamberimiz,duraklamis, Ona, baka kalmisti ![]() Ne bir adım ilerliyebiliyor,ne de,gerileyebiliyordu! Eve döndügünde ,gördüklerini hazreti Haticeye anlatti,hazreti Hatice,``Sana Müjdeler olsun! Yüce Allah sana ,hayirdan baska bir sey yapmaz ![]() ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|