Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağrı, ezan, ilahi

İlahi Çağrı Ezan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlahi Çağrı Ezan

İlahi Çağrı Ezan
Müslümanlara Namaz Vaktinin Geldiğini Bildirmek İçin Müezzinin Yaptığı Çağrı

İslâm’ın şiarlarından biri olan ezan, asırlardır mü’minlerin günde beş kez Rableri ile buluşmaya davet edildikleri ilâhî bir çağrıdır

Namaz vakti girdiğinde minarelerden yükselen ezan sesleri sayesindedir ki kul, Rabb’inin huzuruna varacak olmanın heyecanını hissederek tatlı bir telaş içersine girer

Müezzinin getirdiği her tekbirde, her şehadette Allâhü Teâlâ’nın ne kadar yüce ve eşsiz olduğunu tekrar hatırlar ve onunla birlikte kendi şahitliğini dile getirir

Yine onun sayesinde namazın her türlü kötülük ve çirkinlikten kurtuluş olduğunun idrakine erer ve son olarak Allâh’tan başka ilâh olmadığını bir kez daha ikrar eder

Diyanet Takvimi 2012

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com