Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gabriel, garcia, márquez’den, sırrı, yaşam

Gabriel Garcia Márquez’Den 25 Yaşam Sırrı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gabriel Garcia Márquez’Den 25 Yaşam Sırrı

1 Hayır, ben zengin değilim Parası olan fakir bir adamım Zengin olmak ve parası olmak aynı şey değil

2 Birini özlemenin en kötü yolu, yan yana oturduğun halde onu hiçbir zaman elde edemeyeceğini bilmendir

3 Seni sen olduğun için değil, senin yanında olduğum zaman, ben olduğum için seviyorum

4 Yüreğin hafızası kötülükleri unutur, iyilikleri ise saklar ve büyütür Ve bu hileli ustalık sayesinde geçmişin yüklerini kolaylıkla omuzlayabiliyoruz

5 Bir sona geldiğin için ağlama, onu yaşadığın için gülümse

6 Hiç kimse senin gözyaşlarını hak etmez ve onu hak eden, seni asla ağlatmayacak olandır

7 Yazmayı sürdürmek isteyen ünlü bir yazar şöhrete karşı kendisini sürekli korumalıdır

8 Asla unutmayın ki, bir evlilikte en önemli şey mutluluk değil, istikrardır

9 Birinin seni senin istediğin gibi sevmemesi, onun seni tüm varlığıyla sevmediği anlamına gelmez

10 Gerçek dost, elini tuttuğunda kalbine de dokunandır

11 Adalet Topallayarak gelir fakat geldiği her yerde aynıdır

12 Üzüntülü olduğun zamanlarda bile gülümsemeyi asla bırakma, biri gülümsemene aşık olabilir

13 Bu dünyada bir insan olabilirsin ama birisi için bir dünya olabilirsin

14 Zamanını seninle geçirmekle ilgilenmeyen biriyle zamanını harcama

15 Seni kıracak insanlar her zaman olacaktır; öyleyse güvenmeye ihtiyacın var, sadece dikkatli ol

16 Daha iyi bir insan ol ve yeni bir insanla karşılaşmadan, o kişinin de senin kim olduğunu bildiğini ümit etmeden önce, kendisinin kim olduğunu bildiğinden emin ol

17 Çok fazla uğraşma, en iyi şeyler ummadığın zamanlarda olur

18 Bir adam babasına benzemeye başladığı anda yaşlandığını anlar

19 Ağzıma giren her şey beni şişmanlatıyor, ağzımdan çıkan her şey ise bana sıkıntı veriyor, beni utandırıyor

20 Belki de Allah doğru kişi ile karşılaşmadan önce yanlış insanlarla karşılaşmamızı istemiştir, ancak böyle olunca minnettarlık duyarız

21 Çok bekleyen, daha az olanı ümit etmeyi de bilir

22 Önemli olan, hayatta başına ne geldiği değil, neyi nasıl hatırladığındır

23 İnsanlar yaşlandıkça hayallerinin peşine düşmekten vazgeçmezler, hayallerinin peşini bıraktıkları için yaşlanırlar

24 Kendi gerçekliğimizin başkalarının oluşturduğu kalıplarla yorumlanması bizi daha da bilinmez kılmakla kalmaz, daha az özgür, daha çok yalnız ve ıssız yapar

25 Bir adamın iki eşi olmalı: Biri sevmek, biri düğmelerini diktirmek için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com