Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lisans, master, yüksek

Yüksek Lisans (Master)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüksek Lisans (Master)

Yüksek lisans, bir lisans öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir Yüksek lisans eğitiminin Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi "master"dır

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tezle) ispat etmesiyle tamamlanır Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur

Yüksek Lisans Nedir, Ne Değildir?

Yüksek Lisans, Lisans eğitimi bittikten sonra devam edilen eğitime verilen isimdir Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak ikiye ayrılır Yüksek lisans eğitimi “Master” olarak da adlandırılmaktadır Yüksek lisans başvurusu yapmak için ALES sınavına girip yeterli puan almış olmanız ve başvuru yaptığınız programın gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekmektedir

Tezli Yüksek Lisans

Tezli yüksek lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır

Tezsiz Yüksek Lisans

Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir Tezsiz yüksek lisans programı İkinci Lisansüstü Öğretim’de de yürütülebilir Bu program toplam otuz krediden az olmamak koşuluyla en az on adet ders ile dönem projesi dersinden oluşur Dönem projesi dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir Öğrenci, dönem projesinin alındığı yarıyılda dönem projesine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek zorundadır İlgili senato tarafından belirlenen esaslara bağlı olarak tezsiz yüksek lisans programının sonunda yeterlik sınavı uygulanabilir

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com