![]() |
Üç Yanlış Bir Doğru Eder Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Yanlış Bir Doğru Eder Mi?Üç yanlış bir doğru eder mi? ZOR ve saygı duyulması gereken bir iş öğretmenlik ![]() Kemikleşmiş sorunları var: Ücret, atamalar, yasal haklar ![]() ![]() ![]() 24 Kasım günü dertlerine yeni dert eklemek istemem fakat onların da rahatsız oldukları bir konuya dikkat çekmek istiyorum ![]() Önceki gün şubeleri artan meşhur bir kuyumcu mağazasının önünden geçerken “24 Kasım Öğretmenler Günü ![]() ![]() Yanlış mı görüyorum diye yeniden baktım, doğru ![]() * * * Şimdi duruma bakalım ![]() Meşhur kuyumcu mağaza zinciri, bu kampanyayla bir suç işliyor mu? Hayır ![]() Neticede “Ticaret yapıyorum, işim bu ![]() ![]() Mağazaya girip biricik -veya ikicik kaç taneyse Allah bağışlasın!- evladının biricik öğretmenine sevgi ve şükran hislerini sunmak için 300-500 TL bastırıp takı alan veli suç işliyor mu? Hayır ![]() Sevgisinden alıyor ![]() ![]() Hem kredi kartına taksit de var ![]() Tutmayın veliyi, eğitime katkıda bulunacak! Öğretmene suç bulmak mümkün mü? Düşünmüş, hediye almış veli ![]() ![]() ![]() Herkes suçsuz, herkes doğruysa bu kampanya benim içimi niye kaşındırıyor? Niye vicdanım rahatsız? Niye yadırgıyorum? * * * Tek yadırgayan ben değilim ![]() Öğretmenlerin tamamının -çürük elma her meslekte var- bu durumdan rahatsız olduğunu da biliyorum ![]() Geçen sene bu zamanlar, o dönem Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik “Öğretmenlere 24 Kasım’da çil çil altın dağıtılıyor” dediğinde Eğitim-Sen üyelerinin itibarını zedeleyen bu açıklamaya karşı çıkmış, bildiri yayınlamıştı ![]() O zaman ben de Çelik’in ayıp ettiğini düşünmüştüm ![]() Yanılmışım ![]() ![]() * * * Maddi dertlerle harman olmuşken bir de hediye ezikliği ile mücadele etmek zorunda kalmalarından da hiç hoşlanmıyorum ![]() Ama yine de bir soru var aklımda o reklam panosundan kalan; sormadan geçemem: “Üç doğru bir yanlış eder mi öğretmenim?” Bazen ediyor sanki ![]() Bütün öğretmenlerin ellerinden öperim ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|