Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğru, eğer, yanlış

Üç Yanlış Bir Doğru Eder Mi?

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üç Yanlış Bir Doğru Eder Mi?

Üç yanlış bir doğru eder mi?

ZOR ve saygı duyulması gereken bir iş öğretmenlik

Kemikleşmiş sorunları var: Ücret, atamalar, yasal haklar

24 Kasım günü dertlerine yeni dert eklemek istemem fakat onların da rahatsız oldukları bir konuya dikkat çekmek istiyorum

Önceki gün şubeleri artan meşhur bir kuyumcu mağazasının önünden geçerken “24 Kasım Öğretmenler Günü Öğretmeninize sevginizi gösterin” şeklinde bir reklam panosu gördüm

Yanlış mı görüyorum diye yeniden baktım, doğru

* * *

Şimdi duruma bakalım

Meşhur kuyumcu mağaza zinciri, bu kampanyayla bir suç işliyor mu?

Hayır

Neticede “Ticaret yapıyorum, işim bu Kimseye zorla altın satmıyorum” der, haklı çıkar

Mağazaya girip biricik -veya ikicik kaç taneyse Allah bağışlasın!- evladının biricik öğretmenine sevgi ve şükran hislerini sunmak için 300-500 TL bastırıp takı alan veli suç işliyor mu?

Hayır

Sevgisinden alıyor Hem Hurma Hanım almış, şimdi o almasa olmaz, yanlış anlaşılır falan filan

Hem kredi kartına taksit de var

Tutmayın veliyi, eğitime katkıda bulunacak!

Öğretmene suç bulmak mümkün mü?

Düşünmüş, hediye almış veli Hem kabul etmese neyin kahramanlığını yapıyorsun diye çıkışan bile olabilir!

Herkes suçsuz, herkes doğruysa bu kampanya benim içimi niye kaşındırıyor?

Niye vicdanım rahatsız? Niye yadırgıyorum?

* * *

Tek yadırgayan ben değilim

Öğretmenlerin tamamının -çürük elma her meslekte var- bu durumdan rahatsız olduğunu da biliyorum

Geçen sene bu zamanlar, o dönem Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik “Öğretmenlere 24 Kasım’da çil çil altın dağıtılıyor” dediğinde Eğitim-Sen üyelerinin itibarını zedeleyen bu açıklamaya karşı çıkmış, bildiri yayınlamıştı

O zaman ben de Çelik’in ayıp ettiğini düşünmüştüm

Yanılmışım Eğer iş kuyumcu mağazasının kampanya düzenleyeceği seviyeye gelmişse ortada hakikaten bir mesele var demektir

* * *

Maddi dertlerle harman olmuşken bir de hediye ezikliği ile mücadele etmek zorunda kalmalarından da hiç hoşlanmıyorum

Ama yine de bir soru var aklımda o reklam panosundan kalan; sormadan geçemem:

“Üç doğru bir yanlış eder mi öğretmenim?”

Bazen ediyor sanki

Bütün öğretmenlerin ellerinden öperim

Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com