Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
araba, elektrikli, fluence

Elektrikli Araba Fluence

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektrikli Araba Fluence

Fransızlar Elektrikli Araba Renaul Fluence için henüz karar verilmediğini açıklayarak kafaları bulandırmıştı bir süre önceBuna rağmen Oyak Renault CEO’su Tarık Tunalıoğlu Bursa’nın elektrikli Araba konusunda Renault dünyasında önemli bir rol üstleneceğini müjdesini aylar öncesinde vermiştiFluence ‘nin 2011?de üretileceği açıklamıştı

Bugün için gelinen noktada Oyak Renault CEO’su Tarık Tunalıoğlu bakın Ne diyor:

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu “Elektrikli Arabalara şüpheyle bakanlar vardı Daha önce fuarlarda sergilenen ve konseptten öteye geçmeyen elektrikli otomobiller bugün artık yola çıkmaya hazır Paris’te herkes gördü Bütün firmalar elektrikli otomobil trenine binecek Ama trenin sadece arka vagonunda yer bulabilecekler” dedi

Otomotiv sanayisinde çalışan işçiler Türkiye’nin gururu oldu Dünya ile kıyaslandığında kısa bir geçmişe sahip olan Türk otomotiv sanayi 50 yılda büyük yol katetti Türkiye Avrupa’nın üretim üssü oldu Türkiye’deki fabrikalar dünyanın en kaliteli üretim tesisleri Türkiye’de üretilen Arabalar ise dünyanın en iyi Arabaları seçildi Otomotiv sanayinin bugünkü seviyeye ulaşmasında en büyük rol ise işçilere ait Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da otomotiv sanayinde işçilerin oynadığı rolün altını çiziyor Bursa fabrikasında çalışan işçilere övgüler yağdıran Tunalıoğlu Türk işçilerin üretim hızında Japonlar’ı yakaladığını söylüyor Tunalıoğlu “İşçilerimizle gurur duyuyorum Saatte 60 adetlik üretim kolay bir iş değil Üretim hattında bir otomobilin işleminin 1 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanması gerekiyor Yani yürüyen hatta hızlı olmak gerekiyor İşçilerimiz bunu başarıyla yapıyor Bence Türkler dünyanın en hızlı üretimini ve hızın yanı sıra üretimi kaliteli yapan işçileri Sürat ve kalitede Japonlar’ı yakaladık” dedi Motor ve vitesin yanı sıra mekanik aksam üreten tek firma olduklarının altını çizen Tunalıoğlu yerlilik oranının da yüzde 70 olduğunu açıkladı Tunalıoğlu “Üretim kapasitemiz 360 bin adet Motor üretim kapasitemiz ise 450 bin adet 4 kasa 6 model üretiyoruz Elektrikli Fluence ile model sayımız 7?ye çıkacak Japonlar dışında tüm dünyada ve Türkiye’de bu kadar fazla sayıda farklı model üreten az sayıda fabrikadan biriyiz”dedi

ÜÇ VARDİYA ÜRETİM

2007?den beri 3 vardiyada günde bin 100 adet üretim yaptıklarını söyleyen Tunalıoğlu “Kriz öncesinde günde bin 300 adetlik üretime ulaşmıştık Yani saatte 60 adet otomobil üretiyorduk Kriz sonrasında bu rakam 48?e kadar düştü Şimdi ise 53 adete yükseldi” dedi

40 bin km’de maliyeti yüzde 35 azalıyor

ELEKTRİKLİ bir aracın dizel bir Arabala amorti süresini karşılaştıran Tunalıoğlu “Elektrikli bir Araba yılda 15 bin km kullanılırsa dizel otomobilin maliyetiyle kafa kafaya geliyor Eğer 40 bin km kullanılırsa maliyeti yüzde 35 daha ucuzluyor” dedi

Dünyanın dört köşesinde test ediliyor

ELEKTRİKLİ Fluence’ın seri üretiminin 2011?in başında başlayacağını söyleyen Tunalıoğlu “Laboratuar ortamında yapılan testlerin ardından şimdi de yol ve iklim şartlarına uygunluğu test ediliyor Yol testleri dünya yollarında gerçek koşullarda yapılıyor” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com