Ekşili Patlıcan Dolması 6 Kişilik |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Patlıcan Dolması 6 KişilikMalzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 15 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin Pirinci yıkayıp suyunu süzün Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın Tencereye dizip suyunu ilave edin Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak pişirin İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın AFİYET OLSUN |
|