![]() |
Havuç Kremalı Soğan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Kremalı Soğan Dolması8 Adet beyaz soğan 500 gr havuç 1 Çorba kaşığı süt 4-5 Dal maydanoz 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin ![]() Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın ![]() Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() Soğanların içini dikkatlice çıkarın ![]() Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin ![]() Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın ![]() Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın ![]() Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin ![]() Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
|