Katıklı Dolma Bitlis..... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katıklı Dolma Bitlis.....Malzemeler; 1 Kg Dolmalık Kabak - 1 Su bardağı İnce Bulgur - 250 Gr Kıyma - 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane - 2 Adet Kuru Soğan - 1 Çorba Kaşığı Salça - Karabiber, Tuz Sosu İçin; 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane - Yarım Çorba Kaşığı Salça - 3 Diş Sarımsak - 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ - Yarım Kg Yoğurt - Tuz Kabakların kabuklarını soyup üçe keselim İç kısmını oyup bekletelim Bir kabın içine soğanları rendeleyelim İnce bulguru, salçayı, kıymayı, kuru nane ve tuzu, karabiberi ekleyip yoğuralım Dolma içini kabaklara gevşek bir şekilde dolduralım (Kabakların iki ucu da açıkta kalacak) Kabakların iç kısmından çıkan parçaların bir kısmım tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencerenin dibine yayalım Üzerlerine kabak dolmalarını yatık olarak yerleştirelim Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım ve ılıtalım Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim Sıvı yağı kızdırıp içine 1 tatlı kaşığı kuru nane serperek ateşten alalım Naneli yağı yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapalım alinti |
|