Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, pırasa

Pırasa Dolması....

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Dolması....



Malzemeler;

2 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- Yarım Kg Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Kase Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 4 Tatlı kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı




Pırasaların baş kısımlarındaki beyaz yerleri haşlansa da sert olduğundan, her birinden 3 parmak kalınlığında kesilir Pırasalar 5 santim uzunluğunda doğranır ve yıkanır Büyük boy herhangi bir tencereye yarısından 2 santim daha fazla olacak şekilde su ve tuz konarak yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır Doğranan pırasalara bıçak yardımı ile çok derin olmayan çizikler atılarak kaynamış olan tenceredeki suyun içerisine atılır Ortalama 10 dakika içerisinde yumuşamış olan pırasalar tencereden alınıp süzülür ve soğuk sudan yeniden geçirilir Dirileşen ve yumuşayan pırasalar yaprak yaprak zar şeklinde soyulur Büyük boy teflon tencerenin alt zeminine alınan kuzunun kemikleri yıkanarak yerleştirilir Plastik boş bir kapta yarım kg kuzu ve dana karışımı kıymamız konulur İçerisine 1 adet kuru soğan doğranır ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek yoğrulmaya başlanır (tercihen domates salçası ancak biber de olabilir) 1 kâse pirinç ile 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı sıvıyağ eklenerek yoğrulmaya devam edilir İç harç tam olarak harmanlandıktan sonra pırasalar yaprak yaprak zar şeklinde ayrılır ve içlerine 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyarak sarılır Zar gibi ayrılmayan pırasalar ise tencerenin alt zeminine et kemikleri gibi dizilebilir Sarılmış olan pırasa dolmalarının üzerine 1 er ceviz büyüklüğünde 4-5 parça tereyağı konur Farklı bir kâsede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 kaşık salça ve 1 çay bardağı su karıştırılarak tenceredeki pırasa sarmalarının üzerine dökülür Yemeğimiz orta ocak ateşte pişerken kaynama başlayınca biraz suyunu çekene kadar kısık ocak ateşe alınırYemeğin ortalama pişme süreci 40 dkdır

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.