![]() |
Kuru Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Dolma![]() Kış aylarının müthiş lezzetlerinden biri olan kuru dolmayı bugün yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() içindekiler •16 adet kuru biber •16 adet kuru patlıcan •30 adet salamura yaprak İçi İçin : •Yarım kilo orta yağlı kıyma •2 adet büyük boy kuru soğan, küp küp doğranmış •5 adet sarmısak, ezilmiş •1 bardak pirinç, iyice yıkanmış •1/2 bardak bulgur, iyice yıkanmış (bulgur yerine, pirinç miktarını yarım bardak arttırabilirsiniz) •2 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası •1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası •1 yemek kaşığı (silme) erik ekşisi •1 yemek kaşığı (silme) nar ekşisi •1/4 bardak su •Tuz, karabiber Sos İçin : •1 yemek kaşığı salça •4 yemek kaşığı sıvı yağ •Kaynar su hazırlanışı •Öncelikle biberleri kaynar su içinde 15 dakika haşlayın ![]() ![]() •Haşlanan biberleri bir süzgece alın ve soğuk suyun altından geçirip süzülmesi için bekletin ![]() •Aynı tencereye patlıcanları atın ve biberler gibi haşlayıp, soğuk suyun altından geçirip süzdürün ![]() •Yaprakları tuzu gidene kadar sıcak suyun içinde bekletin ![]() ![]() •Büyükçe bir karıştırma kabına kıymayı koyun ![]() ![]() •Önce patlıcanların içine kıymayı doldurun ![]() ![]() ![]() •Büyükçe bir tencereye önce patlıcanları, arkasından benzer şekilde doldurduğunuz biberleri ve en son olarak sardığınız yaprakları dizin ![]() •Bir kaseye sos için ayırdığınız salçayı koyun, bir miktar kaynar su ekleyip bir sos yapın ve dolmaların üzerine dökün ![]() •Üzerine sıvı yağı gezdirin ve kaynar suyu en üsteki dolmalarla aynı seviyeye gelene kadar ekleyin ![]() ![]() ![]() •Önce orta ateşte su fokurdayana kadar kaynatın ![]() ![]() •Ocağın altını kapatın ve 1 saat kadar dinlendirip servis yapın ![]() dır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|