Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarmasi, sıla, tarifi, yagli, yaprak, zeytin

Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi



SILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler;


* 500 gr asma yaprağı
* 2 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*yarim cay bardagi sivi yag
* 1 tane soğan
*3- 4- adet domates
*2 tane patates
* yarim demet ten az maydonoz
* 1-2 tane limon
tuz, , nane





SILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi;


Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatalım ve 20 dakika bekletelim Süzüp durulayalım Derince bir kapa Domatesleri soyup kucuk kucuk kup seklinde dogranir, Soğanı soyup rendelenir taze nane varsa ve -maydanozlari yikiyip ufak ufak dograyip kiyalim -yikanmis suzulmus pirincide ilave edelim bu karisima yarim cay bardagi siviyagin ve zeytinyagini bir limonun suyunu ,kuru naneyi - tuzu ilave edelir karistirin TADINA bakin salata gibi tadi olsun bu karisimi 10 dk bekletin


Patetesleri soyun kucuk parmaginizdan az kalinlikla Halka halka dograyin
ve tencerenin icine yanyana yerlestirin
Hazirladiginiz icle yapraklari sarin daire seklinde patates dosediginiz tencerenin icine yan yana yerlestirin


Sarilip tencereye yerlestirilen yaprak sarmalarinin ustune tencerenin genisligi kadar duz bir tabak yerlestirin ustune kalan yarim cay bardagi zeytin yagini dokun ve 1 tane limonu suyunu ilave edin tuz ilave edinve 1 su bardagi su ilave edin tabak hizasinda gelicektir
Tencereyi ocaka koyun ve tabagin ustune agirlik koyun 5-10 dk sonra kaynamaya basliyinca suyun tadina bakin limonu ve tuzunu kontrol edin ocagin atesini kisip tabagi ve agirligi kaldirin tencerenin kapagini kapayin kisik ateste 45 dk piser ve suyunu ceker (sayet suyu fazla ise tabagi yapraklarin ustune yerlestirin o suyu suzun )


Pistikten sonra Tencereyi ocagin ustunden alip 15 dk dinlendirin ve Tencereden buyuk Duz servis tabagini tencerenin agzina kapatin ve tencereyi cevirin zeytin yagli sarmalari kalip gibi cikar ve tencerenin dibindeki patatesleri tabagin cevresine yerlestiri


soguyunca servise hazir olur Limon dilimleriyle süsleyip servis yapalım Afiyet olsun




not :Asma yapraklarini yikayin kaynar suda 3-4 dk kaynatip soguk suda durulayin suyunu suzdurun

Davetlerimde olmazsa olmazimdir Deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.