Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, dolması, piliçli

Piliçli Biber Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Biber Dolması





Malzemeler
3 küçük kırmızı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri temizlenmiş)
3 küçük sarı dolmalık biber (sap bölümlerinden kapak kesilip, içinin çekirdekleri temizlenmiş)
½ su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Baharatlı Pirinçli Harç
½ çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
½ su bardağı pirinç
2 diş sarımsak (dövülmüş)
½ tatlı kaşığı toz kakule
½ tatlı kaşığı kimyon
250 gr tavuk göğsü (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 ¼ su bardağı tavuk suyu
Bir tutam tuz
Bir tutam taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı
Harcı hazırlamak için, zeytinyağını büyük bir tencereye koyup orta ateşte ısıtın Sonra soğanı ekleyip ateşi kısarak soğanları yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirin Pirinç, sarımsak, kakule ve kimyonu ekleyip, karıştırdıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin Tavuk küpleri, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırarak ateşi açın ve bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tavuk etleri iyice yumuşayıncaya ve bütün suyu çekinceye kadar 25-30 dakika pişirin Önce fırınınızı 180 derecede ısıtın
Başka bir tencerede su kaynatıp dolmalık biberleri ve kesip aldığınız kapaklarını ekleyerek biberleri hafifçe yumuşayana kadar 4-5 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp biberleri bir süzgeçte süzerek soğuk su altına tutun ve yeniden süzdürün Öbür tencereyi de ateşten alıp dolmalık biberlerin içlerini etli-pirinçli harçla doldurun ve üstlerine kapaklarını yerleştirin Ateşe dayanıklı derin bir cam kaba dolmalık biberleri yan yana dil olarak yerleştirip üstüne tavuk suyunu dökün Tencerenin kapağını kapatıp fırına vererek dolmaları biberler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin Tencereyi fırından alıp uzun saplı bir kaşıkla dolmaları büyük bir çukur servis tabağına aktarın Tencerede kalan suyu harlı ateşe oturtup yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın Zeytinyağını ekledikten sonra tencereyi ateşten alıp içindeki yemek suyunu dolmalık biberlerin üstüne boşaltarak sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.