Sebzeli Enginar Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Enginar DolmasıMalzemeler ½ limonun suyu 4 enginar göbeği 1 küçük havuç 4 küçük brokoli çiçeği Yaklaşık 12 taze fasulye (ayıklanmış ve 2,5 cm boyunda kesilmiş) ¼ küçük kabak (kazınıp halkalar halinde ince doğranmış) Cevizli Sos 1 çorba kaşığı sirke (tercihen beyaz şarap sirkesi) 2 çorba kaşığı cevizyağı Bir tutam tuz Bir tutam beyaz biber 1 çorba kaşığı iri doğranmış ceviziçi Hazırlanışı Büyük bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup harlı ateşte bir taşım kaynatın Kaynayınca limon suyunu ve enginar göbeklerini koyup ateşi kısarak enginarları iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin Enginarlar pişerken öbür sebzeleri de ayrı ayrı suda haşlayıp (havuç ve brokoli çiçeklerinin her birini ikişer dakika, fasulye ve kabakları birer dakika), her birini ayrı ayrı süzerek soğuk suya tutun Sonra yeniden bütün sularını süzdürüp bir kenara bırakın Enginarlar pişince tencereyi ateşten alıp enginarları delikli bir kepçeyle süzgece aktararak iyice süzülmeye bırakın Cevizli sosu hazırlamak için, küçük kaseye tuz ve sirkeyi koyup tuz eriyene kadar karıştırın Cevizyağı beyazbiber ve doğranmış ceviziçini katıp yeniden iyice karıştırın Havuç dilimleri, brokoli çiçekleri, taze fasulyeler ve kabak dilimlerini sosa katıp hafifçe karıştırın Karışımı bir kaşıkla enginar göbeklerine doldurup servis yapın Not: Harç olarak tarifte verilen sebzelerin yerine, hafif ateşte kızartılmış mantar, haşlanmış taze bezelye, dilimler halinde kesilip haşlanmış şalgam vb kullanabilirsiniz |
|