![]() |
Erikli Yavan Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Yavan Dolma![]() Yarım kilo taze asma yaprağı 2 soğan 20 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı ekşi erik kurusu 1 çorba kaşığı reyhan otu 1 ![]() 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 2 su bardağı su Tuz, kara biber Sosu için 2 soğan 1 kaşık salça 1 çorba kaşığı sıvıyağ 15 gr tereyağ Erikli yavan dolma: Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|