![]() |
Baklalı Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklalı Sarma![]() Yarım kilo asma yaprağı 1 ![]() 1 su bardağı buğday 1 su bardağı bulgur 4 soğan 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Yarım kilo kuzu eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 domates Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı reyhan otu Yarım su bardağı su Tuz, kırmızı pul biber Baklalı sarma: Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın ![]() Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın ![]() Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın ![]() ![]() ![]() Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|