![]() |
Karalahanalı Tavuk Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karalahanalı Tavuk Dolma![]() 1 kg karalahana 6 tavuk budu 3 salçalık kırmızıbiber 3 soğan 200 gr ufalanmış beyazpeynir 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Tavuğun üzerine sürmek için 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı domates salçası 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Karalahanalı tavuk dolma: Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın ![]() Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın ![]() ![]() Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|