Erikli Sarma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Sarma1 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı yeşil erik Yarım demet nane 250 gr taze asma yaprağı 1 çay bardağı zeytinyağı 3 soğan 3 kesme şeker 1 limon suyu Tuz, karabiber Erikli sarma: Buğdayı akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın Zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Naneyi temizleyip kıyın Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin Dört-beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin Yaprakları haşlayıp süzün Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin Üzerini geçecek kadar su ilave edin Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin Kısık ateşte 20 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun |
|