Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, sarma

Erikli Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Sarma





1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı yeşil erik
Yarım demet nane
250 gr taze asma yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
3 kesme şeker
1 limon suyu
Tuz, karabiber

Erikli sarma:
Buğdayı akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın Zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Naneyi temizleyip kıyın Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin

Dört-beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin Yaprakları haşlayıp süzün Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin Üzerini geçecek kadar su ilave edin Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin Kısık ateşte 20 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.