Çeşitli Pide Tarifleri.. |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşitli Pide Tarifleri..Malzemeler Hamuru icin 1 tatli kasigi kuru aktif maya 1 cay kasigi seker 375 ml ilik su (2 su bardagindan bir parmak eksik) 450 ml un (2 su bardagi + dortte bir su bardagi) 1/2 cay kasigi tuz sivi yag Ustu icin Yumurtanin sarisi corekotu susam Ici icin Kiymali harc 250 gr kiyma 1 sogan 1 yesil biber 1 domates 1 tutam maydanoz tuz, karabiber, pul biber ya da sadece kiyma ve cok ince dogranmis sogan tuz ve baharatlarla birlikte harc olarak kullanilabilir Peynirli harc Yarim kalip beyaz peynir Yarim demet maydanoz 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri Ispanakli harc 3 bardak haslanmis ispanak 1 sogan 1 domates tuz Patatesli harc 3 su bardagi ezilmis patates Kirmizi biber Karabiber Tuz Yapilisi Once seker eklenen ilik suda maya eritilir, kabarmasi icin ilik ortamda 10 dakika beklenir Sonra unun ortasi acilir, sivi yag disinda kalan malzemeler unun ortasina dokulur, hamur yogurulur Ilik bir ortamda 15 saat mayalandirilir Sivi yag, hamuru koyacagimiz kabi yaglamak icin kullanilacaktir Harc icin de, nasil bir karisim arzu ederseniz, yukarida sayilan malzemeler karistilir Mayalanan hamurdan bezeler alinarak, elips seklinde acilir ortasina harc malzemesinden konulur, ve kenarlari pide benzeri sekilde ustune dogru kapatilir Istenilirse ortada iki uc birlestirilerek kapatilir Ustune yumurtanin sarisi surulur ve corekotu serpilir 250 dereceye onceden isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir Firindan cikinca ustlerine elinizle su serpistirirseniz daha yumusak pideleriniz olur Eger ustlerine yumurta surmeden pisirirseniz, firindan cikinca pideleriniz, hamur olan bolgelerin ustlerine tereyagi surerseniz, goreceksiniz ki cok daha lezzetli olacaklar, tabi ayni zamanda yumusak (bunu da esimden ogrenmistim) Sonuc deneyin bana dua edeceksiniz afiyet olsun şimdiden ''Bu tarif başka bir siteden kıymetli bir kardeşimizden dır''Emeğine sağlık diyorum |
|