![]() |
Balık Salatası-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Salatası-1![]() 1 orfoz kafası 2 havuç 2 orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 4-5 kokteyl zeytin 2 yeşil biber 4-5 kornişon turşu 3-4 haşlanmış karides veya midye 3-4 dal yeşil soğan 4-5 dal dereotu Tuz, kırmızı pulbiber Hardal sos için: 2 yumurta sarısı Yarım kahve fincanı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 kahve kaşığı toz hardal Balık salatası: Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın ![]() ![]() ![]() Şefin Yorumu : Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|