Değişik Tavuklu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Değişik Tavuklu Pilav![]() Tavuklu Pilav: Malzemeler: • 1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın) • 2 su bardağı pirinç • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem* • 1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı • 1 adet patates • 1 yemek kaşığı tereyağı • 3 su bardağı tavuk suyu • 2 tatlı kaşığı tuz *bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur ![]() Hazırlanması: 1 Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin![]() 2 Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak ıslatın![]() 3 Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin![]() 4 Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin Tavuk etinin yarısını patateslerin üzerine yayın Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin Pilavın yarısını ekleyin Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin![]() 5 Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun Altını kısıp 10 dakika daha pişirin Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapınAFİYET OLSUN |
|
|
|