![]() |
Kuşbaşı Etli &Amp; Nohutlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşı Etli &Amp; Nohutlu Pilav![]() Vazgeçilmez klasik tatlardan biri olan kuşbaşı etli ve nohutlu pilavı birde bizden deneyin ![]() ![]() ![]() içindekiler •1 su bardağı nohut •300 gr kuşbaşı et •1,5 su bardağı pirinç •2 yemek kaşığı tereyağı •3 su bardağı kaynamış su •Tuz •Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz hazırlanışı •Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() •Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin ![]() •Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin ![]() ![]() •Bir tavada tereyağını eritin ![]() ![]() •Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın ![]() ![]() •Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin ![]() ![]() •Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın ![]() •Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|