![]() |
Bulgur Aşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgur AşıMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Nohut 1/4 su bardağı 45 Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su 6 su bardağı 1200 Margarin(erimiş) 4 yemek kaşığı 40 Kuşbaşı et- 200 Domates 1 orta boy 130 Soğan 1 küçük boy 50 Acı yeşil biber 2 orta boy 20 Patates 1 orta boy 100 Salça 1/2 yemek kaşığı 5 NOT Malatya Pilavlık Bulgur 1 su bardağı 160 Afyon yöresinden alınan bu yemek,bir çok yörede de yapılamaktadır ![]() ![]() Tuz 1 tatlı kaşığı 6 |
![]() |
![]() |
|