Baklalı Pilav-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Pilav-1![]() 2 su bardağı pirinç 1 kuru soğan Tuz 1 su bardağı iç bakla 2 çorba kışığı sarı üzüm 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 4 çorba kaşığı zeytinyağı Baklalı pilav: Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın Soğanı soyup zardan ufak doğrayın Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün Tencerede zeytinyağını ısıtın Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın
|
|
|
|