Ezogelin Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin Pilavı![]() 1 su bardağı Osmancık pirinci 1 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı yeşil mercimek 30 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 soğan 1 pırasa 2 domates 1 sivri biber 1 salçalık kırmızıbiber 3 5 su bardağı sıcak et suyuYarım demet maydanoz Tuz Karabiber Ezogelin pilavı: Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzün Mercimeği bol suyla yıkayın Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve süzün Bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın Arpa şehriyeleri kavurun İnce kıyılmış soğan, bulgur, Osmancık pirinci ve haşlanmış mercimeği ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun İnce kıyılmış pırasa, ufak doğranmış domates ve biberi ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiberle tatlandırın 20 dakika demlendirip servis yapın
|
|
|
|