Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ezogelin, pilavı

Ezogelin Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezogelin Pilavı





1 su bardağı Osmancık pirinci
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
30 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 soğan
1 pırasa
2 domates
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
35 su bardağı sıcak et suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Ezogelin pilavı:
Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzün Mercimeği bol suyla yıkayın Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve süzün Bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın Arpa şehriyeleri kavurun İnce kıyılmış soğan, bulgur, Osmancık pirinci ve haşlanmış mercimeği ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun İnce kıyılmış pırasa, ufak doğranmış domates ve biberi ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiberle tatlandırın 20 dakika demlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.