Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pilav, tavuk

Tavuk Etli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Pilav





1 bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı Antep fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı mısır
Dereotu

Tavuk etli pilav:
Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın Tencereye alıp suda haşlayın Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin Pirinci yıkayıp süzün Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin Pirinci tencereye ilave edin Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın Kısık ateşte pişirin Pişmesine yakın mısırları ilave edin Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin Tavuk etinin yarısını tencereye yayın Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin Pilavın yarısını fıstıkların üzerine yayın Tavuk, fıstık ve pilav sıralamasına devam edin Spatulayla pilavın üzerini düzeltin Yüksek ateşte 3 dakika pişirin Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin Pilavı servis tabağına çevirin Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.