![]() |
Etli Firik Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Firik Pilavı![]() 500 gr kuzu kuşbaşı 5 soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı firik bulguru 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 ![]() Tuz karabiber Etli firik pilavı: Soğanları soyup kıyın ![]() ![]() Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve tereyağını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|