Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kâsesinde, milföy, patlıcanlı, pilav

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav





3 çorba kaşığı margarin
6 büyük kare milföy hamuru
2 su bardağı pirinç
35 su bardağı sıcak su
1 patlıcan
1 domates
3-4 dal maydanoz
Tuz

Milföy kasesinde patlıcanlı pilav:
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip bol su ile yıkayın Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin yıkayın ve süzün Domatesi soyup küçük küçük doğrayın

Margarini tencerede eritip patlıcanları kızartın Domatesi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pirinci ilave edin Tuz ve sıcak suyu ekleyin Kısık ateşte suyunu çekinceye dek kapağı kapalı olarak pişirin Kağıt havlu ile örtüp dinlendirin

Milföy hamurlarını küçük kaselere kenarları dışa taşacak şekilde yayın Üzerlerini yağlı kağıtla örtüp birer avuç kuru fasulye doldurun Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında milföy hamurları hafif pembeleşinceye kadar pişirin Kızaran hamurları fırından çıkarıp servis tabaklarına alın Yağlı kağıtla kuru fasulyeleri alıp içlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.