Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dizmesi, patates

Patates Dizmesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Dizmesi





Patates dizmesi yine Mardin'e ait yöresel bir lezzet Daha önce size Patlıcan Dizmesi ve Kabak Dizmesi tariflerini vermiştim Patates dizmesi biraz daha farklı yapılıyor Ben bu yemeği her yaptığımda pişerken çıkan kokuya dayanamayıp ev halkının mutfağa hücum ettiğine şahit oluyorum ) Aslında çok özel bir malzeme kullanılmıyor ama neden bilmem inanılmaz güzel kokuyor bu yemek
Tabii ki kokusu güzel olan bir yemeğin tadını da tahmin etmek zor olmasa gerek ) İnanın harika oluyor Şiddetle tavsiye ediyorum
Hadi kolları sıvayıp Patates Dizmesi yapalım

Malzemeler;

- 8 adet orta boydan biraz daha küçük patates (Büyük boy bir tencere için)
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Pul biberi, karabiber, tuz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- 1,5 su bardağı kaynar su

Yapılışı;

- Patatesleri soyup bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde halka halka doğrayın (Resimdeki gibi)
- Köfteyi yapmak için kıymaya bir adet soğanı rendeleyin İnce kıyılmış maydanoz, pul biberi, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğurup köfte harcı elde edin





- Bir halka patatesi elinize alarak üzerine köfte harcından koyarak ikinci halka patatesi üzerine kapatın Tekrar köfte harcı ve tekrar patates koyun Elinizdeki dizmeyi tencerenin kenarına yan yatırarak koyun Bu şekilde işlemi tekrar ederek bütün malzemeyi kullanın Resimdeki gibi şekil elde edeceksiniz

- Küçük bir tavada sıvıyağı iyice kızdırarak tencereye, patateslerin üzerine gezdirerek dökün Tencereyi ateşe alarak yaklaşık 4-5 dakika kadar patatesleri yağda kızartın

- Son olarak bir kasede domates salçasını kaynar suyla eriterek bir kaşık yardımıyla bütün yemeğin üzerine eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatarak patatesler yumuşayana kadar pişirin (İddaa ediyorum, kokusuna bayılacaksınız )

- Büyük bir servis kaşığıyla dizmenin şeklini bozmadan servis tabağına alarak servis yapın

Not: Yanına pirinç pilavı yapmanızı tavsiye ederim

Afiyet bal şeker olsunnnn

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.