07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Harput Köfte
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Soğan
2 orta boy
140
Soğanlar soyulur,yıkanır ve çok ince doğranır Maydanoz yıkanır ayıklanır ve ince ince kıyılır Kıyma,bulgur,soğan,biber salçası,1 yemek kaşığı salça,1 tatlı kaşığı tuz,pulbiber,maydanoz ve yumurta karıştırılır ara sıra el ıslatılarak elastik yapı oluncaya kadar 15-20 dakika iyice yoğrulur Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır Sol işaret ve baş parmaklar ile iki taraftan bastırılarak ortası yassıtılır Sağ elin işaret ve baş parmakları arasında köfte döndürülerek tarafta yağ eritilir ,un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur Kalan salça,bir tatlı kaşığı pul biber eklenip karıştırılır,su dökülerek kaynamaya bırakılır Kaynayınca kalan tuz ve köfteler ilave edilir Kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir Yıkanmış ve doğranmış reyhan ilave edilerek ocaktan alınır Sıcak olarak servis yapılır
Maydanoz
1 demet
60
Kıyma(Yağsız)
2 1/2 >su bardağı
500
Malatya Çiğ köftelik Bulgur
2 su bardağı
320
Salça
2 yemek kaşığı
20
Biber Salçası
1 tatlı kaşığı
5
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
Pul biber
3 tatlı kaşığı
6
Yumurta
1 adet
50
NOT
Sıvı Yağ
1/4 su bardağı
50
Elazığ yöresinin özel yemeklerindendir Düğün,bayram,davet gibi özel günlerde mutlaka yapılır Suyuna salça konmayabilir
|
|
|