07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Lazanya...
Malzemeler:- 1 paket lazanya (500 gr)- 300 gr kıyma- 6 küçük veya 3 büyük havuç- 1 kuru soğan- 1 yemek kaşığı domates salçası- 100 gr az yağlı kaşar peyniri- Tuz, karabiber, kırmızı biber Beşamel sos için malzemeler:- 2 yemek kaşığı tereyağ- 2 yemek kaşığı un- 2 su bardağı kadar yağsız süt- Tuz, karabiberLazanyaları, içine biraz tuz eklediğiniz kaynar suda makarna haşlarmış gibi haşlayın Lazanyanın içini yapmak için, bir tavada kıymayı, yemeklik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz havuçları ve salçayı iyice kavurun ve pişmesi için bırakın Sulandırmak için biraz sıcak su ekleyebilirsiniz Beşamel sos için, tencereye tereyağı ve unu koyup, unun rengi değişene kadar kavurun Ardından azar azar sütü ekleyip sürekli karıştırarak, sosun boza kıvamına gelmesini sağlayın İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ilave etmeyi de unutmayın
|
|
|