Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kitalraha

Kitalraha...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kitalraha...





Malzemeler:

- 1 kilo yağlı kuzu kıyma

- 1 kilo yağsız dana kıyma

- 1 kase irmik

- 1 kase köftelik esmer bulgur

- 1 kase köftelik normal bulgur

- 4 adet kuru soğan

- 1 demet maydanoz

- 1 avuç ceviz içi

- tane kişniş

- karabiber

- yenibahar

- sıvıyağ


Yapılışı:

Tencereye 1 kilo kuzu eti ve yarım bardak kaynar su konulur 1 tutam da tuz ilave edildikten sonra kıyma kavrulmaya başlanır Kıyma haşlanana kadar üzerine su eklenir Kıyma haşlanırken bir tepsi içerisinde kitelrahanın dış malzemesi hazırlanır Tepsiye 1 kase irmik, 1 kase köftelik esmer bulgur ve 1 kase normal köftelik bulgur ve 1 tutam tuz ve kişniş konularak malzemeler harmanlanır Daha sonra üzerine karışım ıslanacak kadar soğuk su konularak biraz karıştırılır ve 10 dakika dinlenmeye bırakılır Daha sonra bulgurların iyice yumuşaması için hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur Hamur kıvamına geldikten sonra 1 kilo dana kıyma bulgura eklenerek yoğurulmaya devam edilir İyice yoğurulan karışım 10 dakika dinlenmeye bırakılır Suyunu çekip kavrulmaya başlayan kıymamıza 4 adet kuru soğan küp şeklinde doğranarak ilave edilir ve sıvıyağ eklenerek kavrulur Kavrulan kıyma ocaktan indirilerek ince kıyılmış 1 demet maydanoz, 1 tutam karabiber, 1,5 tutam yeni bahar ile tencereye koyulur ve ufak doğranmış 1 avuç ceviz içi ile birlikte tencerede iyice karıştırılır Daha sonra tepside hazırlamış olduğumuz çiğ köfteden yaklaşık 250 gramlık bir parça koparılarak elde top şeklinde yuvarlanır Elimiz ıslatılarak top şeklindeki çiğ köftemiz içli köfte gibi oyularak büyük bir külah şekline getirilir ve içi hazırladığımız kıymalı harç ile doldurulur Yalnız hazırlanan köftenin ağzının rahatça kapatılabilmesi için harcı çok fazla koyulmamalıdır Ağzı büzülerek bohça gibi yuvarlandıktan sonra köftemiz tekrar yuvarlanır Böylece içindeki harç her tarafa eşit dağıtılmış olur Daha sonra top şeklindeki köftemiz ellerimizde ezilerek ince tepsi şeklinde açılır Köfteyi açarken elimizin ayasını kullanırsak köftenin içindeki harç dışına dağılmaz Bütün köfteler bu şekilde yapıldıktan sonra bir tencereye su ve tuz konularak haşlama suyumuzu hazırlıyoruz Kaynayan suya kitelrahalar atılarak haşlanır ve servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.