İçli Köfte 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte 1içi) Soğan 2 büyük boy 200 İçi:Soğan soyulur,yıkanır ince doğranarak yağ ile sararıncaya kadar kavrulur Yağlı kıyma konur kavurmaya devam edilir Kıyma kavrulunca tuz,kırmızı ve karabiber,köfte baharı ve kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılarak ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Dışı:Bulgur geniş bir kaba konur,üzerine tuz,pulbiber atılır,ılık sudan azar azar dökülerek iyice yoğrulur Birbirin tutmaya başlayınca ,kıyma eklenip yoğrulur(tutması için bir yumurta akı ilave edilir) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır,Yuvarlanır el hafif ıslatılarak ortası çukurlatırılır Baş ve işaret parmakları arasında döndürülüp hafif bastırılarak kenarları inceltilir (içi boşaltılmış yumurta kabuğu gibi) Önceden hazırlanan içten 1/2 yemek kaşığı kadar konup düzgün bir şekilde kapatılır Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır Sıcak olarak servis yapılır![]() Tereyağı yada margarin(erimiş) 3 yemek kaşığı 30 Yağlı koyun kıyması 1 1/4 su bardağı 250 Tuz 1 tatlı kaşığı 6 6 Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 Karabiber 1/2 tatlı kaşığı 1 Köfte baharı 1/2 tatlı kaşığı 1 Ceviz içi 1 su bardağı 100 Dışı NOT Malatya Çiğ köftelik bulgur 4 su bardağı 640 Tarif Şanlıurfa'dan alınmıştır doğu ve Güney doğu Anadolu Bölgesinde yaygın olarak yapılır Ancak günümüzde her yörede yapılmaktadır Köfte yapmayı yeni öğrenenler dışına bir yumurta akı ilave edebilirler Köfteler haşlanarak da pişirilebilir![]() Tuz 1 tatlı kaşığı 6 Pul biber 1 tatlı kaşığı 2 Ilık su 1 1/2-2 su bardağı 300-400 Yağsız koyun kıyması 1 1/4 su bardağı250 Zeytinyağı(kızartmak için) 2 su bardağı400 afiyet olsun |
|
|
|