Kuzu İncik, Patlıcan Beğendi Ve Erik Püresi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu İncik, Patlıcan Beğendi Ve Erik Püresi6 kişilik Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet havuç 3 diş sarımsak 4 adet defne yaprağı 1 tutam tane karabiber 6 adet 300 gr kuzu incik 3 adet domates 1 yemek kaşğı domates salçası 1 tutam tuz Hazırlanışı Zeytinyağı ve tereyağının yarısı tencereye koyulduktan sonra, temizlenmiş ve doğranmış kuru soğan, kuzu incik, havuç, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ile sulandırmadan kavrulur Daha sonra salça ilave edilip bir miktar daha kavrulduktan sonra su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir Pişen kuzu incikleri süzdürülür ve sosu saklanır İncikler kemikten tel tel ayrılır ve bir kapta sıcak olarak saklanır Patlıcan Beğendi Malzemeler 1 yemek kaşığı un ½ lt süt 1 kg kemer patlıcan 150 gr kaşar peyniri 1 tutam rendelenmiş muskat 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Hazırlanışı Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur Ayrı bir kapta tereyağı eritilir, un ilave edilerek hafif kavrulur Daha sonra közlenmiş ve kabuğu soyulmuş patlıcanlar eklenir ve yavaş yavaş ılık süt ilave edilerek beğendinin kıvamı ayarlanır Son olarak tuz, muskat rendesi ve kaşar peyniri karıştırılarak servis kabına alınır Kurutulmuş Erik Püresi Malzemeler 200 gr kurutulmuş erik 1 çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Hazırlanışı Erikler soğuk suyun içinde yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra mutfak robotunun içinde zeytinyağı, ılık su, tuz ve biberle birikte çekilir Daha sonra sıcak olarak kuzu inciğin yanında garnitür olarak servis edilir Servis Servis edilecek tabağın ortasına 1 kaşık beğendi, üzerine bir kalıp yardımı ile tel tel ayıklanan kuzu inciğin etleri yerleştirilir Son olarak kurutulmuş erik püresinden bir parça koyup kendi sosu ile servis ediir Dekor olarak 1 taze dal kekik ilave edilebilir |
|