![]() |
Kuzu İncik, Patlıcan Beğendi Ve Erik Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu İncik, Patlıcan Beğendi Ve Erik Püresi![]() 6 kişilik ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet havuç 3 diş sarımsak 4 adet defne yaprağı 1 tutam tane karabiber 6 adet 300 gr ![]() 3 adet domates 1 yemek kaşğı domates salçası 1 tutam tuz Hazırlanışı Zeytinyağı ve tereyağının yarısı tencereye koyulduktan sonra, temizlenmiş ve doğranmış kuru soğan, kuzu incik, havuç, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ile sulandırmadan kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcan Beğendi Malzemeler 1 yemek kaşığı un ½ lt ![]() 1 kg ![]() 150 gr ![]() 1 tutam rendelenmiş muskat 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Hazırlanışı Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() Kurutulmuş Erik Püresi Malzemeler 200 gr ![]() 1 çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Hazırlanışı Erikler soğuk suyun içinde yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra mutfak robotunun içinde zeytinyağı, ılık su, tuz ve biberle birikte çekilir ![]() ![]() Servis Servis edilecek tabağın ortasına 1 kaşık beğendi, üzerine bir kalıp yardımı ile tel tel ayıklanan kuzu inciğin etleri yerleştirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|