07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saksı Köfte

Kullanılan Malzemeler:
• 1 kg orta yağlı kıyma
• 1 küçük soğan
• 4 dilim ekmek içi (ıslatılıp,sıkılmış)
• 1 yumurta
• Yarım demet maydanoz
• Tuz,karabiber, az pul biber,az kimyon,az kekik
Garnitür için;
• 2 havuç
• 2 patates
• Göz kararı konserve bezelye
Tarifin Hazırlanışı
1 Önce köfte harcımızı yoğuruyoruz, yarım saat dinlendiriyoruz
2 Bu arada garnitür için malzemeleri minik minik küpler halinde doğruyoruz
3 Zeytinyağında, önce havuçları biraz soteliyoruz, üzerine patatesleri alıp sotelemeye devam ediyoruz, biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakıyoruz
4 Pişmeye yakın üzerine konserve bezelyeleri ilave edip, suyunu çekince ocağı kapatıyoruz
5 Köftelerimize şekil veriyoruz Bunun için kahve fincanından yardım alabilirsiniz, kıymadan ceviz büyüklüğünde parça alıp kahve fincanına yerleştirip şekil verebilirsiniz, böylelikle minik hepsi aynı boyda ve ölçüde saksı köfteleriniz olur Veya tek porsiyon olsun derseniz fincan yerine küçük cam kaselerden destek alabilirisiniz
6 Hazırladığınız köftelerin içlerine garnitür harcımızdan koyuyoruz, ve üstlerine kaşar rendesi serpiştirip fırında pişmeye bırakıyoruz
Arzu ederseniz servis olarak yanında patates püresi ilave edebilirsiniz
Not: Garnitür hazırlamak için vaktiniz yoksa hazır konserve garnitür alabilirsiniz
|
|
|