Köfte Bezeme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfte Bezeme![]() MALZEMELER 500 gr köftelik kıyma2 adet soğan 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Tuz 1,5 kg kemer patlıcan2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 100 gr taze kaşar peyniriHAZIRLANIŞI Kıymanın içine soğan rendelenir Maydanoz incecik doğranır Köfte baharı, karabiber, pul biber ve tuz konulup iyice yoğurulur Diğer yanda patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur Limonlu suda bir süre bekletilir Fırın kabının içine önce köfte hamuru döşenir Onun üzerine közlenmiş patlıcanlar kıyılıp yerleştirilir Soğan, süt ve un karıştırılarak pişirilip muhallebi kıvamında bir sos yapılır Tepsinin en üstüne dökülür Kaşar peyniri rendesi serpiştirilip 200° fırında 45 dakika pişirilir
|
|
|
|