Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalyan, köfte, tavuk

Tavuk Dalyan Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Dalyan Köfte





diği kadar galeta unu
İç harcı için:
1 yumurta akı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
Sosu için:
Domates
3-4 diş sarmısak
kekik, tuz, karabiber, fesleğen
zeytinyağı

Tarifin Hazırlanışı
Karıştırma kabına tavuk kıymasını alın Üzerine yumurta sarısı, tuz, karabiber ve galeta unu ilave ederek yoğurun
Köfteyi fırın tepsisine alın ve uzun olarak şekil verin Elinizle köftenin ortasını açın İç harcı için kabak ve havucu haşlayın Haşladıktan sonra küp olarak kesin Bir karıştırma kabına alın Üzerine kırmızı biber fesleğen ilave edip karıştırın Köftenin ortasına iç harçtan koyun Tekrar köfte ile kapatıp şekil verin Üzerine yumurta sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Sosu için parçalayıcıya domatesi ekleyip parçalayıcıdan geçirin Tavaya domatesi alın Üzerine sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ilave edip bir sos elde edin Servis tabağına domates sosunu dökün Sosun üzerine sebzeli tavuk dalyan köfteyi dilimleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.