Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, milföylü, orman

Milföylü Orman Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Orman Kebabı





Malzemeler :


300 - 400 gr kuzu kuşbaşı eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
6 adet dondurulmuş milföy hamuru
Tuz karabiber kekik pul biber
1 adet yumurta sarısı


Yapılışı :
Zeytinyağı ve eti sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurunbir çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ete ekleyip bir çay bardağı su daha ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Bezelye ve baharatları da ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarının üçünü ayrı ve diğer üçünü de ayrı ayrı yoğurun
Her ikisini de 25 cm çapında yuvarlak olacak şekilde açın
25 cm lik bir fırın kabını yağlayıp hamurlardan birini alın ve kenarlarını hafif yukarı yükselterek yerleştirin
Ilık haldeki et yemeğini hamurun üzerine aktarın ve üzerine diğer hamuru alıp kenarlarını alttaki hamurun uçlarına bastırarak birleştirin
Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin (ortalama 40-50 dakika)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.