![]() |
Milföylü Orman Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü Orman Kebabı![]() Malzemeler : 300 - 400 gr kuzu kuşbaşı eti 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı haşlanmış bezelye 6 adet dondurulmuş milföy hamuru Tuz karabiber kekik pul biber 1 adet yumurta sarısı Yapılışı : Zeytinyağı ve eti sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurunbir çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ete ekleyip bir çay bardağı su daha ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Bezelye ve baharatları da ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın ![]() Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarının üçünü ayrı ve diğer üçünü de ayrı ayrı yoğurun ![]() Her ikisini de 25 cm çapında yuvarlak olacak şekilde açın ![]() 25 cm lik bir fırın kabını yağlayıp hamurlardan birini alın ve kenarlarını hafif yukarı yükselterek yerleştirin ![]() Ilık haldeki et yemeğini hamurun üzerine aktarın ve üzerine diğer hamuru alıp kenarlarını alttaki hamurun uçlarına bastırarak birleştirin ![]() Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin (ortalama 40-50 dakika) ![]() |
![]() |
![]() |
|