Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
terbiyeli, yahni

Terbiyeli Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Yahni





500 gr kuzu eti
2 defne yaprağı
1 havuç
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için
1 limonun suyu
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Maydanoz

Terbiyeli yahni:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yapraklarını ilave edin Havucu doğrayıp tencereye ilave edin 1 saat kadar orta ateşte pişirin Diğer tarafta arpacık soğanlarını tereyağı ile tavada soteleyin Etlere ilave edip 3-4 dakika kavurun Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar et suyunu ilave edin Nohutları ekleyin Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, nişasta ve limon suyunu karıştırıp yavaş yavaş tencereye ilave edin Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın Tuz ve karabiberle tatlandırın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.