Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dağ, etli, kebabı, kuzu

Kuzu Etli Dağ Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Dağ Kebabı





1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kg kuzu eti
3 diş sarımsak
5 taze soğan
2 kabak
2 havuç
2 patates
250 gr taze fasulye
1 kereviz
1 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber

Kuzu etli dağ kebabı:
Soğanı yemeklik doğrayın Tereyağını ilave ettiğiniz tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun İri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini ilave edip birlikte kavurun Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin Doğradığınız taze soğan ve sarımsağı ilave edin Suyu azalırsa, su ilave edebilirsiniz Diğer tarafta patatesi, havucu, kabağı, taze fasulyeyi, kerevizi kalın jülyen olacak şekilde doğrayın Etler hafif pişince önce havuç ve taze fasulyeleri ilave edin 5-10 dakika sonra dereotu hariç bütün sebzeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyin Sebzeler ve et pişince kıyılmış dereotunu, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip karıştırın üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.